Güneş Sistemi’ne yeni bir yıldızlararası cisim girdi

Güneş Sistemi’ne Dış Uzaydan Yeni Bir Kuyrukluyıldız Geldi

Son yapılan çalışmalar sonucunda Bilim insanları, Güneş Sistemi’ne dış uzaydan gelen yeni bir cismi keşfettiler. ‘3I/ATLAS’ adı verilen kuyrukluyıldız, şimdiye kadar başka bir yıldız sisteminde bulunmamış bir şekilde Dünya’ya oldukça yaklaştı. Keşif, Şili’deki NASA destekli ‘ATLAS’ teleskobu tarafından yapıldığı bildirildi.

Kuyrukluyıldızın hızı ve izlediği düz yörüngenin, Güneş Sistemi’nden olmadığını gösterdiği belirtildi. Bilim insanları, bu cismin Samanyolu’nun merkezinden geldiğini düşünüyor. Kuyrukluyıldız saniyede 60 kilometre hızla hareket ediyor ve 14 Haziran’da ilk kez gözlemlendi.

Şu anda Dünya’dan yaklaşık 670 milyon kilometre, Güneş’ten ise 416 milyon kilometre uzaklıkta bulunuyor. ‘3I/ATLAS’, yıldızlararası uzaydan gelen üçüncü kuyrukluyıldız olarak kaydedildi. Yapılan yeni gözlemler, ‘3I/ATLAS’in yüzeyinden gaz ve toz saldığına işaret ediyor. Bu durum, kuyrukluyıldızın klasik yapısına sahip olduğunu gösteriyor.

Bilim insanları, cismin 2 Ekim’de Mars’a 30 milyon kilometre kadar yaklaşacağını duyurdu. Cisim, 30 Ekim’de Güneş’e en yakın noktasına ulaşacak ve bu mesafe 210 milyon kilometre olacak. Dünya’ya ise en fazla 270 milyon kilometre kadar yaklaşması bekleniyor. Kuyrukluyıldız, 2026 ortasına kadar gözlemlenebilir olacak.

Related Posts

Milli sporcular 17 Yaş Altı Avrupa Modern Pentatlon Şampiyonası’nda 3’üncü oldu

17 Yaş Altı Avrupa Modern Pentatlon Şampiyonası’nda Tulya Kesebir ile Tuana Özgür’den oluşan kadın bayrak takımı bronz madalya kazandı.

Mavi ekran hatası tarih oluyor! Yeni arka plan artık böyle gözükecek!

Windows’un ikonik mavi ekran hatası değişiyor. Yıllardır kullanılan arka plan yerini siyah ekrana bırakacak.

Bir oyun Microsoft’un kaderini değiştirdi

Bugün teknoloji dünyasında Bill Gates’in adını bilmeyen neredeyse yok. Microsoft’un kurucu ortağı olarak sayısız yeniliğe ve devrime imza atan Gates, bu başarı yolculuğuna oldukça mütevazı bir başlangıçla çıktı.

Robotik uzuvlarla gelecek: Beyin kontrollü sağlık yenilikleri

Beyin kontrollü robotik uzuvlar, bilim kurgudan gerçeğe dönüşerek sağlık ve rehabilitasyon alanında çığır açtı. Beyin-bilgisayar arayüzleri (BCI) ile çalışan bu yenilikçi protezler, düşünce gücüyle hareket ederek uzuv kaybı yaşayan bireylerin yaşam …

Kendi kendini onaran giysilerle enerji devrimi! Akıllı tekstilin yeni çağı

Bilim dünyası, tekstil sektöründe çığır açan bir yeniliğe imza attı: Kendi kendini onaran ve enerji üreten giysiler! Newcastle Üniversitesi ve Northumbria Üniversitesi’nden araştırmacıların öncülük ettiği çalışmalar, mantar ipliklerinden geliştirilen …

Aygo X’te devrim: Toyota’dan ultra düşük emisyonlu hibrit ve yeni tasarım

Yeni modelin, Avrupa’daki şarj edilemeyen otomobiller arasında en düşük CO2 salınımına sahip olması hedefleniyor. Japon otomotiv devi Toyota, şehir otomobili segmentindeki popüler modeli Aygo X’i yenileyerek dikkat çekici bir dönüşüme imza attı. Araç …