Galaksimiz boşlukta yüzüyor olabilir mi?

Evrenin Genişlemesi Hakkında Yeni Araştırma

Evrenin genişlemesi konusundaki “Hubble sabiti” hakkındaki tartışmalar devam ediyor. Uzak galaksilere ve erken evrene yapılan ölçümler, genişlemenin saniyede yaklaşık 67 kilometre olduğunu gösterirken, yakın evrende yapılan ölçümler ise bu değeri 73 kilometre olarak ortaya koyuyor. Bu fark, bilim insanlarını yıllardır karşı karşıya getiren bir konu.

İngiltere’deki Portsmouth Üniversitesi’nden kozmolog Indranil Banik liderliğindeki bir araştırma ekibi, Samanyolu’nun bulunduğu bölgenin evrenin genelindeki ortalama yoğunluğuna göre daha az yoğun, yani “boşlukta” olabileceğini iddia ediyor. Bu iddia, evrenin genişlemesi konusundaki tartışmalara yeni bir perspektif getirebilir.

Related Posts

Yapay zeka dünyanın ilk trilyonerini ortaya çıkarabilir!

Ünlü yatırımcılar yapay zeka teknolojisininin dünyanın ilk trilyonerini ortaya çıkarabileceğini düşünüyor. Üstelik bu kişi bilinen biri değil, sıfırdan başlayan biri bile olabilir.

Güneş Sistemi’ne yeni bir yıldızlararası cisim girdi

Nasa destekli teleskoplarla keşfedilen ‘3I/ATLAS’ adlı kuyrukluyıldız, Güneş Sistemi’ne yıldızlararası uzaydan gelen üçüncü cisim olarak kayıtlara geçti.

Milli sporcular 17 Yaş Altı Avrupa Modern Pentatlon Şampiyonası’nda 3’üncü oldu

17 Yaş Altı Avrupa Modern Pentatlon Şampiyonası’nda Tulya Kesebir ile Tuana Özgür’den oluşan kadın bayrak takımı bronz madalya kazandı.

Mavi ekran hatası tarih oluyor! Yeni arka plan artık böyle gözükecek!

Windows’un ikonik mavi ekran hatası değişiyor. Yıllardır kullanılan arka plan yerini siyah ekrana bırakacak.

Bir oyun Microsoft’un kaderini değiştirdi

Bugün teknoloji dünyasında Bill Gates’in adını bilmeyen neredeyse yok. Microsoft’un kurucu ortağı olarak sayısız yeniliğe ve devrime imza atan Gates, bu başarı yolculuğuna oldukça mütevazı bir başlangıçla çıktı.

Robotik uzuvlarla gelecek: Beyin kontrollü sağlık yenilikleri

Beyin kontrollü robotik uzuvlar, bilim kurgudan gerçeğe dönüşerek sağlık ve rehabilitasyon alanında çığır açtı. Beyin-bilgisayar arayüzleri (BCI) ile çalışan bu yenilikçi protezler, düşünce gücüyle hareket ederek uzuv kaybı yaşayan bireylerin yaşam …