Doğu Akdeniz’deki deniz trafiği yerli ve milli sistemle izlenecek

Doğu Akdeniz Gemi Trafik Hizmetleri Projesi KKTC’de İmzalandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Doğu Akdeniz Gemi Trafik Hizmetleri (GTH) Projesi hakkında bilgi verdi. Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki etkinliğini artıracağını belirtirken, KKTC’de kurulacak sistemin imza töreninin tarihinin 23 Ocak 2024 olduğunu hatırlattı.

TÜRKİYE’NİN DOĞU AKDENİZ’DE ETKİNLİĞİ ARTACAK

Bakan Uraloğlu, Doğu Akdeniz GTH Projesi’nin Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki etkinliğini artıracağını vurgulayarak, “Proje ile mavi vatanımızda çıkarlarımızı koruyacak, KKTC çevre denizleri ve ülkemiz arasındaki deniz alanında deniz trafiğini izleyebileceğiz. Projede tamamen milli olarak geliştirilecek yazılım ile teknolojik bağımsızlık sağlayacağız.” açıklamasında bulundu.

“TRAFFIC GÖZETLEME İSTASYONLARININ İNŞAAT VE ALTYAPI ÇALIŞMALARI BAŞLADI”

Bakan Uraloğlu, proje kapsamında Gazimağusa’da bir Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi’nin kurulacağını belirterek, projenin Denizcilik Genel Müdürlüğü tarafından yürütüldüğünü ve yükleniciliğini HAVELSAN’ın üstlendiğini aktardı. Ayrıca, Karpaz, Sadrazamköy ve Çayırova’daki Trafik Gözetleme İstasyonlarının inşaat ve altyapı çalışmalarının başladığını da sözlerine ekledi.

Bilgi Kaydedilecek ve GTH Merkezine Gönderilecek

İnşaat ve altyapı çalışmalarına başlanan Trafik Gözetleme İstasyonlarının GTH’nin ana bileşenlerinden olduğunu söyleyen Uraloğlu, “Trafik Gözetleme İstasyonları sayesinde 24 saat kesintisiz izleme yapabileceğiz. Gemi Trafik Hizmetleri kapsamında herhangi bir gemi anında tespit edilebilecek ve bilgiler anında merkezlere iletilerek kazaların önlenmesi sağlanacak.” dedi.

“KAZA RİSKLERİNİN TESPİTİ VE UYARILARIN YAPILMASI İÇİN SİSTEM KULLANILACAK”

Bakan Uraloğlu, sistemin çalışma prensiplerine değinerek, “Gemi kimliklendirilmesi, gemi trafiğinin kesintisiz izlenmesi, gemilere seyir bilgileri ve genel uyarıların iletilmesi, özellikli alanların kontrol yönetimi, kaçakçılığın önlenmesi gibi işlemleri bu sistemler sayesinde sağlayacağız” açıklamasında bulundu.

Related Posts

İhracatta nisan ayında geçen yıla göre artış

Uludağ İhracatçılar Birliği UİB’nin 2025 Nisan ayı ihracat rakamları açıklamasına göre nisan ayında ihracatı 3,2 milyar dolar olan UİB’nin, yılın ilk 4 aylık ihracat tutarı da 13 milyar 65 milyon 358 bin dolar oldu.

OPEC üyesi 8 ülke üretim artışı planını hızlandırdı

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubu üyesi 8 ülke, haziranda bir önceki aya göre günlük 411 bin varil üretim artışına gidecek.

Kıbrıslılar TEKNOFEST’e akın etti: Güçlendiğimizi hissettim!

TEKNOFEST KKTC’ye katılan Kıbrıslılar, festivalin ülkelerinde düzenlemesinden dolayı gurur duyduklarını aktardı.

Nike ve Adidas’ın da aralarında bulunduğu ayakkabı üreticilerinden tarife muafiyeti isteği

ABD’nin önde gelen ayakkabı üreticileri ve perakendecileri, ABD Başkanı Donald Trump’tan ayakkabı ürünlerinin karşılıklılık esasına dayalı tarifelerden muaf tutulmasını talep etti.

Altında sert dönemeç uyarısı: Düşüş kaçınılmaz olacak

İş Yatırım’dan Şant Manukyan, altının ons fiyatında gerçek bir düşüş yaşanacaksa bunun merkez bankalarının satışlarından kaynaklanacağını söyledi. Jeopolitik riskler ve dolar likiditesi krizine karşı uyararak, “Altın yeniden 3bin 200 doların altına inebilir!” ifadelerini kullandı.

Küresel gıda fiyatları son 2 yılın en yüksek seviyesine ulaştı

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), küresel gıda fiyatlarının gümrük tarifelerindeki belirsizliklerin etkisiyle nisanda bir önceki aya göre yüzde 1 artarak Mart 2023’ten beri en yüksek seviyesine ulaştığını bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir