Çip devi TSMC, dünya genelinde 24 fabrika inşa ediyor

TSMC, Yüksek Teknoloji Çiplerinde Dünya Lideri Konumunda




Tayvan merkezli teknoloji devi TSMC, yüksek teknoloji çiplerin üretiminde dünya lideri konumunda. Şirket, yapay zeka sektöründeki artan çip talebi nedeniyle üretim kapasitesini hızla artırıyor. Şu anda dünya genelinde 24 fabrika inşa eden TSMC, bu tesisleri Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa, Japonya ve Çin gibi farklı bölgelerde kuruyor.

Bu yıl içinde TSMC, sekizi yonga üretimi için, biri ise paketleme tesisi olmak üzere toplam dokuz yeni fabrika açmayı planlıyor. Ancak, yeni tesislerin inşasında karşılaşılan en büyük zorluklardan biri, nitelikli iş gücü sağlamak. Özellikle ABD gibi bazı bölgelerde, yüksek maaş maliyetleri nedeniyle personel giderleri diğer bölgelere kıyasla daha fazla.

Çalışan Sayısı 100 Bini Bulacak

2019 yılında 51 bin çalışanı bulunan TSMC, 2024 sonu itibarıyla çalışan sayısını 83 bin 825’e çıkardı. 2025’in ilk iki ayında 1300 yeni iş pozisyonu oluşturuldu. Şirket, 2025 sonuna kadar çalışan sayısını 90 bine, 2026’da ise 100 bine ulaştırmayı hedefliyor.




TSMC’nin bu hızlı büyümesi, yapay zeka hızlandırıcıları üreten büyük teknoloji şirketlerinin taleplerine yanıt olarak gerçekleşiyor ve şirket, küresel çip üretiminde liderliğini sürdürmek için yatırımlarına devam ediyor.

Related Posts

Milli sporcular 17 Yaş Altı Avrupa Modern Pentatlon Şampiyonası’nda 3’üncü oldu

17 Yaş Altı Avrupa Modern Pentatlon Şampiyonası’nda Tulya Kesebir ile Tuana Özgür’den oluşan kadın bayrak takımı bronz madalya kazandı.

Mavi ekran hatası tarih oluyor! Yeni arka plan artık böyle gözükecek!

Windows’un ikonik mavi ekran hatası değişiyor. Yıllardır kullanılan arka plan yerini siyah ekrana bırakacak.

Bir oyun Microsoft’un kaderini değiştirdi

Bugün teknoloji dünyasında Bill Gates’in adını bilmeyen neredeyse yok. Microsoft’un kurucu ortağı olarak sayısız yeniliğe ve devrime imza atan Gates, bu başarı yolculuğuna oldukça mütevazı bir başlangıçla çıktı.

Robotik uzuvlarla gelecek: Beyin kontrollü sağlık yenilikleri

Beyin kontrollü robotik uzuvlar, bilim kurgudan gerçeğe dönüşerek sağlık ve rehabilitasyon alanında çığır açtı. Beyin-bilgisayar arayüzleri (BCI) ile çalışan bu yenilikçi protezler, düşünce gücüyle hareket ederek uzuv kaybı yaşayan bireylerin yaşam …

Kendi kendini onaran giysilerle enerji devrimi! Akıllı tekstilin yeni çağı

Bilim dünyası, tekstil sektöründe çığır açan bir yeniliğe imza attı: Kendi kendini onaran ve enerji üreten giysiler! Newcastle Üniversitesi ve Northumbria Üniversitesi’nden araştırmacıların öncülük ettiği çalışmalar, mantar ipliklerinden geliştirilen …

Aygo X’te devrim: Toyota’dan ultra düşük emisyonlu hibrit ve yeni tasarım

Yeni modelin, Avrupa’daki şarj edilemeyen otomobiller arasında en düşük CO2 salınımına sahip olması hedefleniyor. Japon otomotiv devi Toyota, şehir otomobili segmentindeki popüler modeli Aygo X’i yenileyerek dikkat çekici bir dönüşüme imza attı. Araç …