Bu elektrikli kamyon, 300 eve elektrik sağlayabiliyor

Çinli Sunwoda Energy, Dünyanın İlk 10 Metre Sınıfı Mobil Enerji Depolama Aracını Tanıttı

Sunwoda Energy, 2 MWh enerji depolama kapasitesine sahip dünyanın ilk 10 metre sınıfı mobil enerji depolama aracı olan Sunwoda MESS 2000’i piyasaya sürdü.

10 metre uzunluğundaki kamyon, 2 MWh batarya kapasitesiyle 300 eve bir gün yetecek kadar elektrik sağlayabiliyor. MESS 2000, Sunwoda’nın geliştirdiği 314 Ah lityum iyon hücreleriyle çalışıyor ve diğer mobil enerji depolama sistemlerine göre %300 daha fazla kapasite sunuyor.

Gelişmiş sıvı etilen glikol soğutma sistemi ve akıllı sıcaklık kontrolüne sahip olan MESS 2000, minimum 6000 şarj döngüsü ömre sahip pil hücrelerine sahip. Sunwoda’ya göre bu sistem, geleneksel dizel jeneratörlere göre %15-20 daha ekonomik bir çözüm sunuyor.

İki Elektrikli Araç Aynı Anda Şarj Edilebiliyor

Sunwoda’nın mobil enerji sistemi, acil durumlarda güç sağlamanın yanı sıra belirli uygulamalar için birincil güç kaynağı olarak da kullanılabileceğini belirtiyor. Sistem, şebeke ile batarya arasında 20 milisaniye gibi kısa sürede geçiş yapabiliyor ve aynı anda iki elektrikli aracı 120 kW hızla şarj edebiliyor.

Sunwoda, kamyona entegre mobil enerji sistemini Mayıs 2025’e kadar seri üretime almayı hedefliyor.

Related Posts

Milli sporcular 17 Yaş Altı Avrupa Modern Pentatlon Şampiyonası’nda 3’üncü oldu

17 Yaş Altı Avrupa Modern Pentatlon Şampiyonası’nda Tulya Kesebir ile Tuana Özgür’den oluşan kadın bayrak takımı bronz madalya kazandı.

Mavi ekran hatası tarih oluyor! Yeni arka plan artık böyle gözükecek!

Windows’un ikonik mavi ekran hatası değişiyor. Yıllardır kullanılan arka plan yerini siyah ekrana bırakacak.

Bir oyun Microsoft’un kaderini değiştirdi

Bugün teknoloji dünyasında Bill Gates’in adını bilmeyen neredeyse yok. Microsoft’un kurucu ortağı olarak sayısız yeniliğe ve devrime imza atan Gates, bu başarı yolculuğuna oldukça mütevazı bir başlangıçla çıktı.

Robotik uzuvlarla gelecek: Beyin kontrollü sağlık yenilikleri

Beyin kontrollü robotik uzuvlar, bilim kurgudan gerçeğe dönüşerek sağlık ve rehabilitasyon alanında çığır açtı. Beyin-bilgisayar arayüzleri (BCI) ile çalışan bu yenilikçi protezler, düşünce gücüyle hareket ederek uzuv kaybı yaşayan bireylerin yaşam …

Kendi kendini onaran giysilerle enerji devrimi! Akıllı tekstilin yeni çağı

Bilim dünyası, tekstil sektöründe çığır açan bir yeniliğe imza attı: Kendi kendini onaran ve enerji üreten giysiler! Newcastle Üniversitesi ve Northumbria Üniversitesi’nden araştırmacıların öncülük ettiği çalışmalar, mantar ipliklerinden geliştirilen …

Aygo X’te devrim: Toyota’dan ultra düşük emisyonlu hibrit ve yeni tasarım

Yeni modelin, Avrupa’daki şarj edilemeyen otomobiller arasında en düşük CO2 salınımına sahip olması hedefleniyor. Japon otomotiv devi Toyota, şehir otomobili segmentindeki popüler modeli Aygo X’i yenileyerek dikkat çekici bir dönüşüme imza attı. Araç …