KPSS A GRUBU MESLEKLERİ | KPSS A Grubu sınavı nedir, kimler girebilir, B grubu farkları nelerdir? İşte KPSS A ve B grubu kadroları

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) A grubu kadroları ve meslekleri, bu yılki başvurularla birlikte adayların ilgisini çeken konulardan biri haline geldi. Başvuru yapacak adaylar, KPSS A grubu ve B grubu terimlerinin anlamını, A grubu kadrolarını ve mesleklerini merak ediyorlar. A grubu kadrolar için belirlenen yönetmeliklere göre, ya doğrudan atama yapılacaklar ya da belirli bir puan üzerinde alan adayları giriş sınavlarına çağırarak personel alımını gerçekleştirecekler. İşte detaylar.

KPSS A GRUBU MESLEKLERİ VE KADROLARI

A grubu kadrolar; Başbakanlık, Bakanlıklar, müsteşarlık, başkanlık, bağımsız genel müdürlükler ve özel yarışma sınavlarıyla girilen, belirli bir yetişme programının ardından yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklerdeki kadro ve görevleri kapsar. B grubu kadrolar ise; 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamındaki genel ve özel bütçeli kurumlar, döner sermayeli kuruluşlar, fonlar, kefalet sandıkları, il özel idareleri, belediyeler ve diğer kamu kurumlarında ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atanacak kadro ve görevleri içerir.

A GRUBU KADROLARA ATAMA

A grubu kadrolar, Müfettiş Yardımcılığı, Uzman Yardımcılığı, Denetmen Yardımcılığı gibi kamu kurumlarına doğrudan atama yapacaklar için seçme sınavı, giriş sınavı yapacaklar için eleme sınavı niteliğindedir. A grubu kadrolar için yönetmeliklere göre ya KPSS sonuçlarıyla doğrudan atama yapılacak ya da belirli puanı geçen adaylar giriş sınavına katılarak personel alımı sürecine dahil olacaklar. Başvuru yapacak adayların ilanlarda belirtilen koşulları taşımaları gerekmektedir.

B GRUBU KADROLARA YERLEŞTİRME

ÖSYM tarafından B grubu kadrolara yapılacak yerleştirmelerde adayların puanları, tercihleri ve kadro sayıları dikkate alınacaktır. Yerleştirme süreci hakkındaki detaylar tercih kılavuzunda bulunmaktadır. Eşit puan alan adaylar arasında mezuniyet tarihi önceliği, aynı ise yaş büyüklüğü öncelik tanınacaktır. ÖSYM’ye iletilen bilgiler esas alınarak yerleştirme sonuçları ilgili kurum ve kuruluşlara elektronik ortamda bildirilecektir.

B GRUBU KADROLARA ATANMA

ÖSYM tarafından yerleştirilen adaylar, ilan edilen kadrolara sınav veya mülakat olmaksızın atanacaklardır. Ancak belirlenen koşullara uymayan adayların atamaları yapılmayacaktır.

Related Posts

David Beckham resmen şövalye oldu

David Beckham resmen şövalye oldu

AÖF yaz okulu kayıtları ne zaman başlıyor? Anadolu Üniversitesi AÖF yaz okulu kaydı nasıl yapılır?

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri (AÖF) 2024-2025 Öğretim Yılı Yaz Okulu kayıt tarihleri açıklandı. Peki, AÖF yaz okulu kayıtları ne zaman başlıyor? Anadolu Üniversitesi AÖF yaz okulu kaydı nasıl yapılır?

2 HAZİRAN ÇILGIN SAYISAL LOTO SONUÇLARI SORGULAMA 2025 (Tıkla hızlı görüntüle) | Milli Piyango Online Çılgın Sayısal Loto çekiliş sonuçları belli oldu: 330 milyon TL ikramiye devretti!

Çılgın Sayısal Loto çekiliş sonuçları sorgulama ekranı 2 Haziran canlı çekiliş sonrası Milli Piyango Online üzerinden erişime açıldı. Sisal Şans tarafından, haftanın 1. Çılgın Sayısal Loto çekilişi, 2 Haziran Pazartesi günü noter huzurunda gerçekleşti. Milli Piyango TV Youtube kanalından da canlı yayınlanan çekilişin hemen ardından, bu akşamki Çılgın Sayısal Loto çekiliş sonuçları ve kazandıran numaralar ilan edildi. Heyecanla beklenen Sayısal Loto’da 6 bilen çıkmayınca tam 330 milyon 221 bin 20 TL ikramiye devretti. 4 bilen 152 kişi de 29.201,95 TL kazandı. Şans oyunu tutkunları Çılgın Sayısal Loto sonucu sorgulama ekranı millipiyangoonline.com üzerinden ikramiyelerini öğrenebilecekler. İşte, 2 Haziran 2025 Çılgın Sayısal Loto sonuçları telefondan online hızlı sorgulama ekranı ve çekilişle ilgili ayrıntılar.

ALES/2 geç başvuruları başladı mı, nasıl yapılır? ALES ücreti ne kadar?

Yılın ikinci Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2025 ALES/2) 6 Temmuz’da düzenlenecek. İlk başvuru sürecini kaçıran adaylar için AGS geç başvuru tarihi ve ücreti belli oldu. Peki, ALES/2 geç başvuruları başladı mı, nasıl yapılır? ALES ücreti ne kadar?

Emeritus ne demek? Emeritus profesör ne anlama gelir?

“Emeritus” terimi, bir görevden onurlu bir şekilde emekli olmuş ancak önceki unvanını kullanmaya devam etme ayrıcalığına sahip kişileri tanımlar. “Emeritus profesör” ise, bir üniversiteden emekli olmuş ancak akademik çalışmalarını sürdüren, bilgi birikimi ve tecrübesiyle kuruma katkı sağlamaya devam eden, genellikle ders verme yükümlülüğü olmadan ofis ve bazı imtiyazları koruyan seçkin akademisyenlere verilen onursal bir unvandır.

Ezel Akay: İyi bir gurme restoranında her gittiğinizde aynı yemeği bulmazsınız

Ezel Akay: İyi bir gurme restoranında her gittiğinizde aynı yemeği bulmazsınız