Erken tanı skolyozun tedavi sürecini kolaylaştırıyor

Skolyoz Hastalığı Çocukları Nasıl Etkiliyor?

Hastaneden yapılan açıklamaya göre, skolyoz, her yaş grubunda ortaya çıksa da en sık 10 ila 16 yaş aralığında görülüyor. Skolyoz gelişme riskinin kız çocuklarında erkeklere göre yaklaşık 8 kat daha fazla olduğunu belirten Doç. Dr. Tuğrul Ergün, eğriliğin ilerleme ihtimalinin de yüksek olduğunu açıkladı. İstatistiklere göre, skolyoz tanısı konan her 10 çocuktan 1’inin tedavi edilmediğinde cerrahi müdahale gerektirecek seviyeye ulaştığını ifade eden Ergün, erken teşhisin önemine dikkat çekti.

Skolyozun genellikle ağrıya neden olmaması, ailelerin durumu fark etmesini geciktirebileceğine vurgu yapan Ergün, erken belirtileri gözlemleyerek hastalığın önüne geçilebileceğini belirtti. Skolyozun erken teşhisinde öğretmen-aile işbirliğinin önemli olduğunu söyleyen Ergün, düzenli okul taramalarının skolyoz tanısının artmasına önemli katkı sağladığını belirtti.

Skolyoz tanısının basit bir süreç olduğunu belirten Tuğrul Ergün, eğrilikten şüphelenilen durumlarda röntgen çekilerek tanının konulduğunu ve tedavinin şekillendirildiğini söyledi. Kontrollerin önemine vurgu yapan Ergün, erken tanının cerrahi müdahale gerektirmeden kontrol altına alınabileceğini ve tedavinin başarısında ailelerin tutumunun önemli olduğunu belirtti.

Ergün, skolyozun çocuğun genel sağlığını etkileyebileceğini ve günlük aktivitelerinin dikkatle takip edilmesi gerektiğini belirtti. Düzenli kontrollerin ve doğru ergonomik uygulamaların skolyozun erken teşhisinde başarının arttığını ifade eden Ergün, beden farkındalığını artırmaya yönelik egzersizlerin duruşun korunmasına katkı sağlayabileceğini kaydetti.

Related Posts

Bilim insanları kalpte bir ‘Aç/Kapat’ düğmesi keşfetti… Ama ne işe yarıyor?

UT Arlington’daki bilim insanları, kolesterol dengesini bozan iltihabı engelleyen yeni bir enzim mekanizması keşfetti. Bu “aç/kapat” etkisi, kalp krizi ve diyabet riskini azaltabilir.

Uzmanlar uyardı: Yüksek rakım Akciğer hastaları için riskli olabilir

Uzmanlar, havanın temizliği düşüncesiyle yaylalara yönelen akciğer hastalarını uyarıyor: Yüksek rakım her zaman doğru tercih değil.

Göğüs ağrısı olmadan kalp krizi geçirilebilir: Bu belirtileri dikkat alın!

Kalp krizi denildiğinde genellikle göğüs ağrısı akla gelse de her zaman tek belirti olmayabilir. Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Fatih Yılmaz, kalp krizinin sırt ağrısı, nefes darlığı, çarpıntı, mide bulantısı gibi göğüs dışı belirtilerle de ortaya çıkabildiğine dikkat çekti.

Bayram sofralarında sağlıklı kalmanın ipuçları

Kurban Bayramı’nda artan et ve tatlı tüketimi, kalp, diyabet ve böbrek hastaları ile yaşlılar için sağlık riskleri oluşturduğunu söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Ceren Kaplan, bayram keyfini çıkarırken sağlığı korumanın püf noktalarını anlattı.

Bayramda sağlık hizmeti verilecek mi? Bakan açıkladı

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Kurban Bayramı süresince sağlık hizmetlerinin kesintisiz devam edeceğini belirterek, Türkiye genelinde 1544 hastanede 638 bin 603 sağlık personelinin görev yapacağını açıkladı.

Polikistik Böbrek Hastalığı Tedavisi

Polikistik böbrek hastalığı (PBH), toplumda yeterince tanınmayan ancak yaşam kalitesini ciddi biçimde etkileyebilen, genetik kaynaklı bir böbrek rahatsızlığıdır.