Yeniçağ Gazetesi: Geçim sıkıntısı vatandaşı bunalıma sürüklüyor!

EKONOMİK KRİZİN YARATTIĞI BUNALIM: ANTİDEPRESAN KULLANIMI PATLADI

Bugün Yeniçağ Gazetesi’nin manşeti, ekonomik krizin neden olduğu antidepresan kullanımındaki büyük artışa odaklanıyor.

Gazetemizi okumak için tıklayın.

İşsizlik artarken, iş sahibi olanların bile ay sonunu getirememesi ve emeklilerin satın alma güçlerinin azalmasıyla, toplumun büyük bir kısmı antidepresanlara yöneliyor. DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Hasan Karal, son on yılda Türkiye’de antidepresan kullanımının %67 arttığını Meclis gündemine taşıdı.

Ekonomik kriz, işsizlik ve belirsizlikler, toplumun ruhsal sağlığını tehdit ediyor. Geçen yıl Türkiye’de 65 milyon 591 bin 252 kutu antidepresan kullanıldı. Bu durum günlük 5 milyon 500 bin doza karşılık geliyor. DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Karal, Türkiye’deki antidepresan kullanımındaki artışı Meclis’e taşıdı. Karal, antidepresan kullanımının son 10 yılda %67 arttığını belirtti.

  • İşsizlikle mücadele edenler: %28,8
  • Kendi işinde çalışanları endişelendiren iş kaybı korkusu: %29,7
  • Maaşlı çalışanlar arasında işten çıkarılma korkusu: %17
  • Vatandaşların kredi kartı borcunu ödeyebilme oranı: %34

TÜİK verilerine göre, geniş tanımlı işsizlik %28,8 seviyesinde. İPA’nın araştırmasına göre, işini kaybetme korkusu %29,7, işten çıkarılma korkusu %17. Araştırma, vatandaşların gıda ve ekonomik güvenlik konusundaki endişelerini de ortaya koyuyor. Vatandaşların yaşam memnuniyeti düşük ve stres oranı yüksek.

DEVA Milletvekili Karal, 2014 yılında 39 milyon 134 bin 225 kutu olan antidepresan kullanımının, 2024 yılında 65 milyon 591 bin 252 kutuya ulaştığını belirterek endişesini dile getirdi. Karal, bu artışın sürdürülebilirlik açısından endişe verici olduğunu ifade etti.

Antidepresan kullanımındaki artış, sadece yetişkinleri değil, çocuk ve gençleri de etkiliyor. Ruh sağlığı politikalarının ve psikiyatrist sayısının yetersizliği, ruh sağlığı alanındaki krizi derinleştiriyor. Karal, pandemi, doğal afetler ve sosyal izolasyonun da ruh sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerini vurguladı.

Related Posts

Trump tariflerinin gerçek etkisi! ABD ithalat kargolarında 2023’ten bu yana ilk yıllık düşüş bekleniyor

ABD’de tarifelerin etkisiyle ithalat kargolarında 2023’ten bu yana ilk yıllık düşüş bekleniyor.

15’e mal ediyor, 5 liraya satıyorlar: Faize yatırsak para kazanırız

Çiftçi tarlasında zararına üretim yaparken, pazarda soğanın kilosu 10-15 TL’ye satılıyor. Maliyetini dahi karşılayamayan üretici ürününü satamazken, ithalatla piyasaya giren soğanlar yerli üreticiyi daha da zora sokuyor. Üretici, ‘Devlet önce yerli …

Türkiye’de hava yoluyla seyahat eden yolcu sayısı 4 ayda 64,2 milyonu aştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’de nisanda 19 milyon 74 bin 321 yolcunun hava yoluyla seyahat ettiğini belirterek, “Ocak-nisan döneminde direkt transit yolcularla birlikte 64 milyon 250 bin 267 yolcuya hizmet verildi.” dedi.

Ülker Bisküvi’de (ULKER) Ali Ülker’in yerine geçecek isim belli oldu

Ülker Bisküvi Sanayi A.Ş. (ULKER) tarafından 9 Mayıs 2025 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan bildirimde Üst Yönetim Değişikliği hakkında açıklama yapıldı.

Fiyatı bin lirayı geçti: Zirai don vurgunu!

Geçtiğimiz haftalarda yaşanan son zamanların en büyük zirai don olayından sonra fırsatçı tüccarlar harekete geçti. Geçen yılın mahsül ürünlerini ve stokta tuttukları ürünlerin fiyatları son 1 ay içerisinde 2 katına çıktı. Özellikle bu ürünler şöyle …

İslam Memiş rakam vererek yatırımcıları uyardı: Altında yeni rekorlar bekleniyor mu?

Altın Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın piyasalarını değerlendirdi. Memiş, düzeltme hareketlerinin devamını beklediğini vurgulayarak “Ons altın 3000 dolar ve 3000 dolar altına sarkmadan yani 2800-2950 dolar seviyeler görülmeden sağlıklı yükselişler beklememek gerektiğini düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir