Kastamonu’da Üniversite Öğrencilerine Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Eğitimi

Kastamonu Üniversitesi Öğrencilerine Pratik Bitki Bilgisi Verildi

Kastamonu’da üniversite öğrencileri, tıbbi ve aromatik bitkiler konusunda uygulamalı deneyim kazandı.

Kastamonu Üniversitesi, ormancılık ve doğa turizmi konularında uzmanlaşmış bir kurum olarak öğrencilerine teorik bilgilerin yanı sıra pratik beceriler de kazandırıyor. Turizm Fakültesi öğrencileri, Kastamonu’nun zengin bitki çeşitliliğini keşfetmek amacıyla Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü Gölköy Orman Fidanlık Şefliği’ni ziyaret etti. Uzmanlar eşliğinde öğrencilere tıbbi ve aromatik bitkiler hakkında uygulamalı bilgi verildi ve hediyeler dağıtıldı.

Öğrencilere bilgiler aktaran isimler arasında Kastamonu Orman Fidanlık Müdürü, Kastamonu Üniversitesi akademisyenleri ve Kastamonu Ticaret Borsası Başkanı da yer aldı.

Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Görevlisi Hikmet Haberal, “Öğrencilerimize sahada bitkileri gözlemleme fırsatı sunduk. Bugünkü etkinliğimizde tıbbi ve aromatik bitkiler ile flora ve fauna çeşitliliğini inceledik. Öğrencilerimiz, sahada teorik bilgilerin uygulamada nasıl işlediğini gördüler” dedi.

Gölköy Orman Fidanlığı Şefi Esra Sarıalioğlu ise, fidanlıklarında 72 farklı türde bitki ürettiklerini belirtti ve üretim süreçleri hakkında bilgi verdi.

Öğrencilerin etkinliğe katılımı oldukça yüksek olup, hem uygulamalı dersler işlendi hem de keyifli bir gün geçirildi. Etkinlikle ilgili Turizm Fakültesi öğrencilerinden Alperen Salih Elçi ve Ali Kartal da memnuniyetlerini dile getirdi.

Related Posts

Bilim insanları kalpte bir ‘Aç/Kapat’ düğmesi keşfetti… Ama ne işe yarıyor?

UT Arlington’daki bilim insanları, kolesterol dengesini bozan iltihabı engelleyen yeni bir enzim mekanizması keşfetti. Bu “aç/kapat” etkisi, kalp krizi ve diyabet riskini azaltabilir.

Erken tanı skolyozun tedavi sürecini kolaylaştırıyor

Medicana International İstanbul Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Tuğrul Ergün, erken tanı konulan skolyoz vakalarının yüzde 90’ının cerrahi müdahaleye gerek kalmadan kontrol altına alınabildiğini belirtti.

Uzmanlar uyardı: Yüksek rakım Akciğer hastaları için riskli olabilir

Uzmanlar, havanın temizliği düşüncesiyle yaylalara yönelen akciğer hastalarını uyarıyor: Yüksek rakım her zaman doğru tercih değil.

Göğüs ağrısı olmadan kalp krizi geçirilebilir: Bu belirtileri dikkat alın!

Kalp krizi denildiğinde genellikle göğüs ağrısı akla gelse de her zaman tek belirti olmayabilir. Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Fatih Yılmaz, kalp krizinin sırt ağrısı, nefes darlığı, çarpıntı, mide bulantısı gibi göğüs dışı belirtilerle de ortaya çıkabildiğine dikkat çekti.

Bayram sofralarında sağlıklı kalmanın ipuçları

Kurban Bayramı’nda artan et ve tatlı tüketimi, kalp, diyabet ve böbrek hastaları ile yaşlılar için sağlık riskleri oluşturduğunu söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Ceren Kaplan, bayram keyfini çıkarırken sağlığı korumanın püf noktalarını anlattı.

Bayramda sağlık hizmeti verilecek mi? Bakan açıkladı

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Kurban Bayramı süresince sağlık hizmetlerinin kesintisiz devam edeceğini belirterek, Türkiye genelinde 1544 hastanede 638 bin 603 sağlık personelinin görev yapacağını açıkladı.