Sağlıklı kilo alımı için 6 sağlıklı içecek

Kilogram vermek, elde edilmesi en zor başarıların biri olabilir, ancak aynı kiloyu almak da kolay değildir. Ideal ağırlığın altında olmak veya aşırı zayıf olmak birçok insanın ortak sorunlarından biridir.

Yaşam tarzı değişiklikleri, düzenli egzersiz ve uygun diyet gibi yöntemlerle kilo vermenin yolları olduğu gibi, aynı kiloyu almanın da yöntemleri vardır.

SAĞLIKLI KİLO ALIMI NEDİR

Sağlıklı kilo alımı, sağlıksız karın yağlarından kaçınırken kas kütlesi ve deri altı yağ eklemenin kademeli bir sürecidir. Yaktığınızdan daha fazla kalori tüketmeyi, yeterli uyku ve egzersiz yapmayı içerir.

Sağlıklı kilo alımı, yaş, cinsiyet ve genel sağlık durumuna bağlıdır. Genel olarak yetişkinler yılda 1-2 kilo alır. Ancak yaş ilerledikçe kilo almak kronik hastalık riskini artırabilir.

SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE NASIL KİLO ALINIR?

Protein, karbonhidrat ve sağlıklı yağ alımını artırmak gibi diyet değişiklikleri sağlıklı kilo alımına yardımcı olabilir.

Milkshake’ler: Milkshake’ler kalorisi yüksekse kilo aldırabilir. Zenginleştirilmiş sütü püre haline getirilmiş meyve veya meyveli yoğurtla karıştırarak besleyici bir milkshake yapabilirsiniz.

Smoothie’ler: Smoothie’ler yeterli kalori ve besin eklerseniz kilo almanıza yardımcı olabilir.

Sıcak içecekler: Sıcak içecekler sizi uzun süre sıcak ve tok tutabilir.

Protein Shake: Protein shake’leri yaktığınızdan daha fazla kalori tüketirseniz kilo almanıza neden olabilir.

Süt: Tam yağlı süt, yağsız veya az yağlı sütten daha fazla kaloriye sahiptir.

GÜVENLİ BİR ŞEKİLDE NASIL KİLO ALINIR?

Daha fazla kalori tüketin: Haftada yaklaşık 2.000-2.500 ekstra kalori tüketmeniz gerekir.

Dengeli beslenin: Uzmanlar günlük kalorilerinizin %45-65’inin karbonhidratlardan gelmesini öneriyor.

Doktorunuzla konuşun: Doktorunuz sizin için en iyi kilo alma aralığını belirlemenize yardımcı olabilir.

Related Posts

Bilim insanları kalpte bir ‘Aç/Kapat’ düğmesi keşfetti… Ama ne işe yarıyor?

UT Arlington’daki bilim insanları, kolesterol dengesini bozan iltihabı engelleyen yeni bir enzim mekanizması keşfetti. Bu “aç/kapat” etkisi, kalp krizi ve diyabet riskini azaltabilir.

Erken tanı skolyozun tedavi sürecini kolaylaştırıyor

Medicana International İstanbul Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Tuğrul Ergün, erken tanı konulan skolyoz vakalarının yüzde 90’ının cerrahi müdahaleye gerek kalmadan kontrol altına alınabildiğini belirtti.

Uzmanlar uyardı: Yüksek rakım Akciğer hastaları için riskli olabilir

Uzmanlar, havanın temizliği düşüncesiyle yaylalara yönelen akciğer hastalarını uyarıyor: Yüksek rakım her zaman doğru tercih değil.

Göğüs ağrısı olmadan kalp krizi geçirilebilir: Bu belirtileri dikkat alın!

Kalp krizi denildiğinde genellikle göğüs ağrısı akla gelse de her zaman tek belirti olmayabilir. Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Fatih Yılmaz, kalp krizinin sırt ağrısı, nefes darlığı, çarpıntı, mide bulantısı gibi göğüs dışı belirtilerle de ortaya çıkabildiğine dikkat çekti.

Bayram sofralarında sağlıklı kalmanın ipuçları

Kurban Bayramı’nda artan et ve tatlı tüketimi, kalp, diyabet ve böbrek hastaları ile yaşlılar için sağlık riskleri oluşturduğunu söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Ceren Kaplan, bayram keyfini çıkarırken sağlığı korumanın püf noktalarını anlattı.

Bayramda sağlık hizmeti verilecek mi? Bakan açıkladı

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Kurban Bayramı süresince sağlık hizmetlerinin kesintisiz devam edeceğini belirterek, Türkiye genelinde 1544 hastanede 638 bin 603 sağlık personelinin görev yapacağını açıkladı.